Versier je huis met een mooie Sint tak!

Inmiddels is sinterklaas weer aangekomen en kunnen we eindelijk onze lol weer op met alle leuke sint knutselideeën!  Deze keer gaan we dan ook een leuke sint tak maken die je gezellig voor het raam kan hangen om zo het huis gezellig te versieren voor sinterklaas!

Wat hebben we hiervoor nodig:

  • Tak uit het bos
  • Lege doosjes
  • Stukje touw of lint
  • Inpakpapier
  • Schaar
  • Plakband

Sint tak

Voor deze tak hebben we een kant en klare tak gebruikt die we al een keer hadden aangeschaft. Maar een enkele tak kan natuurlijk ook. Gezien het weer de afgelopen weken zul je wel een paar takken kunnen vinden in het bos. Laat de tak dan wel even paar dagen drogen! Pak daarna de lege doosjes in met inpakpapier, dat kan natuurlijk met één soort papier of allemaal verschillende printjes.
Sint tak
Als dit is gedaan kun je er een touwtje of een lintje aan vast maken. Zorg wel dat je het met het lintje vast kan maken aan de tak.
Sint tak
Je kan kiezen voor één cadeautje per lintje/touwtje, maar je kan er ook meerdere cadeautjes aanhangen. Dan krijg je een leuke volle tak met cadeautjes!
Sint tak
Heb je alle cadeautjes aan de tak hangen en heb je de tak mooi versierd?
Hangt er een lus aan zodat je de tak kan ophangen? Dan ben je klaar!

Nog een leuke tip
In plaats van cadeautjes kan je er ook figuurtjes van vilt aanhangen, of een combinatie van figuurtjes en pakjes. Maak er iets moois van!

Gaan jullie ook de leuke Sint tak maken?

Heel veel knutsel plezier!
Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *