Twee zomerse receptjes – bananenijs en ijsontbijt

Ook al is het warme weer voorbij, deze kidsproof recepten zijn altijd lekker!

Onze kinderen houden hier van: ijs. En welk kind niet? Een ijsje op zijn tijd is altijd fijn. Met deze recepten kan je onbezorgd los gaan. Helemaal verantwoord! Oja, je moet wel een degelijke keukenmachine/mixer hebben die ijs aan kan. Anders overleeft hij het niet. En pulseren is beter voor de motor.

Bananenijs met frambozen

Ingrediënten (voor 4 porties):

350 gram bevroren banaan (zo’n 3 bananen)

150 gram diepvries frambozen

Snijd of breek (wist je dat een banaan uit drie reepjes bestaat?) de banaan in stukjes. Doe deze in een zakje of bakje. Probeer het wat losjes te verdelen, dat maakt het gemakkelijker te hanteren als het bevroren is. Laat dit een nachtje in de vriezer.

Neem de bevroren banaan, doe de frambozen erbij en mix het met de keukenmachine, blender, hakker of staafmixer (pas op voor rondvliegend ijs; ik spreek uit ervaring helaas ;-)). Eerst worden het kleine stukjes, later wordt het een smeuïge massa: klaar om in bakjes te doen. Lekker genieten!

Je kan ook de frambozen weglaten. Of stukjes chocolade toevoegen. Of pindakaas. Of…

 

IJsontbijt

Hier is het inmiddels favoriet: volkorengraanontbijt.

Mijn man eet het op de traditionele manier: met warme melk en suiker. Al járen. Echt al minstens de helft van zijn leven ontbijt hij elke dag met deze pap.  Ik varieer liever. Bijvoorbeeld met andere smaakmakers. Wat dacht je van deze? Onze kinderen vinden het een feest om te ontbijten met ijs!

Ingrediënten (voor twee schaaltjes):

35 gram volkorengraanontbijt

250 ml koude halfvolle melk

1 bevroren banaan

40 gram diepvries frambozen

 

Doe alles in een kom en mixen maar!

 

Ook bij deze varieer ik. Op minder warme dagen kies ik bijvoorbeeld voor een gewone banaan. Of nog wat verse aardbeien erbij.  Echt heerlijk! Als je meer melk, of minder volkorengraanontbijt, toevoegt krijg je een meer drinkbare variant. Een heerlijk gezond drinkontbijt!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *