Mijn kinderen lijken op mij: we houden van snoepen. Om niet altijd naar snoep of chips te grijpen, maak ik af en toe zelf iets lekkers. Meestal iets wat minder ongezond is.
Het maken van deze chocoballs is zó gepiept.
Ingrediënten:
- 100 gram (medjoul) dadels
- 50 gram pindakaas
- 25 + 25 gram kokos
- 1 eetlepel cacao
- Een beetje water
Ontpit de dadels en doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hakker. Ik had de dadels even geweekt in warm water omdat ik het ontpitten dan iets handiger vind gaan, maar dat is niet per se nodig.
Hak alles tot een stevige massa. Als het kruimelig blijft, wat water toevoegen. Als het te nat is kan je wat kokos toevoegen.
Vervolgens draai je balletjes, die je door de kokos rolt ter garnering. Je kan de balletjes in de koelkast bewaren. Het schijnt tot wel een week, maar dat hebben ze bij mij nog nooit gehaald. 😉