Als je kleine kinderen hebt herken je het vast: het eten van groente gaat niet altijd van harte. Ondanks dat je er misschien bepaalde regels voor hebt om ze aan de smaak te laten wennen, eten ze misschien niet altijd de hoeveelheid groente die je graag zou zien. Daarom deel ik vandaag mijn recept van gehaktballen van gehakt en groente met jullie. Mijn kinderen zijn gek op vlees, dus dit eten ze graag. Ze weten dat ik er groente door doe, maar doordat het zo fijn gemalen is proeven ze het niet. Het helpt dus niet bij het wennen aan de smaak en structuren. Maar het helpt wel wat extra vitamines binnen te krijgen.
(Op de foto zie je een flink gevulde pan. Ik had het recept verdubbeld, maar dat bleek veel te veel voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen)
Ingrediënten gehaktballen:
- 200 gram rundergehakt
- 2 geschrapte worteltjes
- 125 gram champignons
- 1 gesnipperd uitje
- 1/2 tl zout
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl gemberpoeder
De groenten maal ik fijn in een groentehakker (van de staafmixer). Vervolgens kneden en gehaktballetjes van draaien. Deze braden in de pan en als ze gaat zijn uit de pan halen. In dezelfde pan (ik ben van weinig afwas 😉 maak ik de saus:
Ingrediënten tomatensaus:
- 1 uitje
- 1 teen knoflook
- 4-6 tomaten (of een blik tomatenblokjes)
- bouillonblokje
- klein snufje chilipoeder
Het uitje met de knoflook (beide gesnipperd natuurlijk) glazig bakken. Champignons even meebakken. Daarna de in stukjes gesneden tomaten, het bouillonblokje en de chilipoeder erbij. Even laten sudderen. daarna de gehaktballetjes nog even mee warmen in de saus. Ik serveer dit met zilvervliesrijst en sperziebonen. Van de bonen wordt door de kinderen niet veel gegeten, maar de balletjes en de tomatensaus (die je ook nog glad kan pureren, als je de groente nog meer wilt verstoppen) gaan er hier altijd goed in!
Wat doe jij om je kinderen gezond te laten eten?
Laat het weten onderin in de reacties!