Ouderavond Stresstival

Van 1 t/m 10 oktober besteed Ouders&COO aandacht aan dit actuele onderwerp met de vertoning van de documentaire ‘Stress to impress’ tijdens het Stresstival.  Aansluitend is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met documentairemaakster Sanne Kooiman en een ervaringsdeskundige. Centraal staat de vraag: wanneer wordt prestatiedruk ongezond?

Prestatiedruk

Prestatiedruk is de druk die mensen voelen om te presteren en komt tegenwoordig veel voor onder jongeren. Een deadline halen op het werk, de beste cijfers halen op school, vaak naar de sportschool en nog even een perfecte post op sociale media zetten. In het streven naar het perfecte plaatje stellen veel jongeren hoge eisen aan zichzelf. Maar liefst 8 op de 10 jongeren in Nederland geven aan prestatiedruk te ervaren. Dit kan leiden tot psychische klachten, zoals stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en burn-out.

In de documentaire Stress to impress onderzoeken millennials Sanne (23), Tom (22) en Alain (25) prestatiedruk in hun generatie. Wat is prestatiedruk eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan voor jongeren? Waarom streven we allemaal naar perfectie en waarom is dit eigenlijk helemaal niet nodig? In Stress to Impress wordt het probleem ‘prestatiedruk’ onder de loep genomen en wordt je als kijker aan het denken gezet, óók over je eigen gedrag.

Sanne Kooiman

Stress to impress is het tweede grote project van de jonge documentairemaakster Sanne Kooiman. Haar eerste documentaire To My Loved Ones ging over depressie. Door Sanne’s eigenzinnige documentaire stijl is haar werk populair bij jongeren en is ze veel te zien in de media om over haar projecten te praten.

Herkent u prestatiedruk bij uzelf, bij mensen in uw omgeving of als ouder bij uw kind? Wilt u er meer over weten? Kom naar de ouderavond op de school van uw kind

U bent welkom vanaf 19:15 voor een kopje koffie.  Het programma start om 19:30 en duurt tot 21:30

Aeres                                                          1 oktober 2019

Zuyderzee Lyceum                             2 oktober 2019

Vakcollege Noordoostpolder        3 oktober 2019

Emelwerda College                             9 oktober 2019

Bonifatius                                              10 oktober 2019

Hopelijk zien wij u op school. Via onderstaand formulier kunt zich eenvoudig opgeven.