Mijn goede voornemen

Ik hou niet zo van (goede) voornemens die je uiteindelijk toch niet gaat uitvoeren. Überhaupt niet doen wat je zegt. Toch heb ik voor 2018 een goed voornemen. Of nou ja, 2018, ik ben er afgelopen december al mee begonnen.

Het begon met een alarmerend appje van een vriendin

Het begon met een alarmerend appje van een vriendin: haar moeder was met haar zoontje van de trap gevallen en ze was niet bij bewustzijn. Mijn nekharen gingen direct overeind staan. Shit? Van de trap gevallen? Mét kind? Ik ga elke dag meerdere malen met kind de trap op en af.

Een dag later was het nieuws daar. Moeder, oppasoma en gastouder overleden aan hersenschedelbreuk. Door een stomme val. Ik denk er, nu een maand later, nog dagelijks aan. Niet alleen als ik mijn trap op ga, maar ook als ik een appje van mijn moeder krijg, een glimlach van mijn zoon, een schaterlach van mijn baby. Alles wat zij niet meer kan delen met haar moeder. Veel te jong gestorven.

Foto’s van ogenschijnlijk onbenullige momenten

Toen heb ik een voornemen gemaakt: herinneringen maken van mijn kinderen met mijn (schoon)ouders. Waar het kan zoek ik ze op en maak ik foto’s. Foto’s van ogenschijnlijk onbenullige momenten. Aan de eettafel samen eten, koffie drinken bij opa en oma, rollen over de grond, een saai momentje waarin ik wacht.

Ik geniet van het moment en pak actief mijn mobiel en maak een foto. Herinneringen maken is mooi, maar je vergeet dingen soms. Daarom die ene foto van dat prentenboek dat mijn schoonmoeder voor mijn kinderen voorleest. Een herinnering voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *