Kinderkledingruilbeurs enorm succes!

Emmeloord 13 november 2019 | Wat begon met een leuk idee van twee moeders is inmiddels een begrip geworden onder ouders in Noordoostpolder. De Kinderkledingruilbeurs in Flevomeer bibliotheek betekent twee keer per jaar een hoop gezelligheid en veel ruilplezier.

Bijna honderd ouders kwamen op 13 november langs, sommigen bepakt en bezakt met tassen vol kleding en speelgoed, om in te ruilen. Met een stel ruilmunten in de hand gingen de ouders schatgraven tussen de andere ingebrachte kleding en speelgoedstukken op de tafels. Het was bijna een expeditie om er door te komen want wat hadden we veel binnengekregen! Aan het begin hadden we nog iets van een systeem bedacht met het op maat leggen van de kleding maar aan het eind van de dag was ons hele systeem zoek geraakt in de hoeveel kleding die we bijna niet meer kwijt konden op de tafels en aan de waslijnen.

Veel ouders vonden hun weg naar de koffietafel en genoten van een goed gesprek met andere ouders en koffie van Kleurkracht. Wat was het stiekem leuk om dit te zien en te horen. Alle soorten, maten, smaken, geuren en kleuren ouders aan tafel in gesprek met elkaar, daar doe je het toch voor! Wij geloven nou eenmaal in de kracht van een bak koffie!

Sommige ouders kwamen die dag wel twee of drie keer terug. Het mooiste vond ik toen een moeder terug kwam met haar dochter die vol trots stond te schitteren in haar nieuwe winterjas en mooie glitterschoenen die dag gescoord op de ruilbeurs. Het meisje glimde letterlijk en figuurlijk van oor tot oor 🙂

Aan het eind van de dag aan ons weer de pittige taak om alle kleding weer netjes in de kratten te krijgen. Pfff dat viel even tegen, we moesten  snel even nieuwe kratten bij kopen om het allemaal te kunnen bergen. Gelukkig kwam een vrijwillige ouder met het briljante idee om iemand van het AZC te bellen… Dus na afloop hebben we een aantal kinderen van het AZC erg blij gemaakt met wat speelgoed en kleding. Ook stond er de hele dag een  mooie herkenbare blauwe container op de ruilbeurs waar spullen voor Mama’s in de Dop in gedoneerd kon worden. Hier worden dan weer kraampakketjes van gemaakt voor jonge aanstaande mama’s in de Noordoostpolder die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We waren blij verrast om te zien dat aan het einde van de dag de container vol zat met luiers, kraampakketten, luierdoeken, babyflesjes, slofjes en nog veel meer. Super bedankt hiervoor. Vandaag zijn de Mama’s in de Dop druk bezig geweest om de spullen te sorteren en pakketjes samen te stellen.

Het opgebrachte geld van de mensen zonder ruilmunten is gedoneerd aan een moeder die in het Buurthuis Revelsant volgende maand een knutselmiddag organiseert voor kinderen in Noordoostpolder die opgroeien in armoede. Goed besteed dus!

Iedereen hartelijk bedankt voor jullie gezellige gesprekjes en enthousiasme. We hopen in April volgend jaar weer een grote kinderkledingbeurs in de Flevomeer bibliotheek te organiseren, dus begin alvast met sparen 🙂

Tot de volgende keer!

Groeten Ouders&COO team.

 

 

 

Eén antwoord op “Kinderkledingruilbeurs enorm succes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *