Kinderen. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Belastingdienst, makkelijker kunnen we het niet maken!

Zo geldt het ook voor kinderen. Écht, kinderen zijn heel leuk en aardig, maar mán, ze maken het leven ook wel wat lastiger hoor. We kunnen heel blij gaan doen, maar even spontaan erop uit, of uit eten, of iets in de tuin doen, niks gaat meer makkelijk. Zelfs niet even stofzuigen. Álles duurt 3x zo lang, vergt een heleboel voorbereiding en er komt een heleboel troep bij.

Ik mis soms de tijd dat ik iets kon doen op het moment dat ik de ingeving krijg, zonder dat ik het tussen 9.00u-12.30u en 15.00u-17.00u moet PLANNEN, omdat mijn kinderen dan wakker en op hun best zijn. Ja, om 6.30u zijn ze ook wakker, maar dan ga je geen gaatjes boren of uiteten.

Soms vraag ik me af of ik teveel waarde hecht aan de rust en regelmaat die ik mijn kinderen gun, maar ik weet gewoon dat als ik dat volg, ik dan blije kindjes heb en dus een blije moeder ben.

Ik raak al gestresst bij het idee dat een afspraak mogelijk om 14.00u gepland kan worden. NOT ON MY WATCH.

Nou ja, gestresst klinkt ook zo panisch, want het gaat gewoon niet gebeuren. Maarja, intussen zit ik dan wel thuis en kan ik weinig doen, want op de een of andere manier zijn die ingevingen die ik krijg vaak activiteiten die óf veel geluid maken (denk aan grasmaaien of boren) óf waarvoor je met de auto de deur uit moet. Kan niet met 2 slapende kinderen.

Oké, oké, ik ben echt wel dankbaar dat ze op hetzelfde moment van de dag slapen, en ’s nachts vaak doorslapen, maar ik mis een bepaalde vrijheid en relaxedheid die ik vroeger had.

En dat wéégt niet altijd af tegen wat je er wél voor terugkrijgt.. Herkent iemand dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *