Hoogbegaafde kinderen: 6 profielen

Jorieke | Natuurlijk zijn alle kinderen uniek. Zo ook hoogbegaafde kinderen. Toch is het soms helpend beschrijvende profielen te lezen. Ik had namelijk nooit gedacht dat mijn kinderen hoogbegaafd zouden kunnen zijn. Mijn beeld van hoogbegaafdheid moest eerst aangepast worden. Ik dacht dat alle hoogbegaafden sociaal onhandig, wizzkids, nerds, studiebollen en dergelijke waren.

Dat beeld is aangescherpt. Via een lezing op Youtube kwam ik op de site talentstimuleren.nl. Gericht op onderwijs, maar ook voor ouders is er heel veel informatie te vinden. Daar kwam ik een overzicht tegen wat ‘de 6 profielen van Betts en Neihart’ wordt genoemd. Het is ook op andere websites te vinden, maar je vindt het dus onder andere hier. Deze is uitgebreider dan de afbeelding bij deze blog. Ik vind dat dit heel mooi weergeeft welke ‘types’ hoogbegaafden er zijn en wat ze nodig hebben. Want je moet een risicoleerling bijvoorbeeld heel anders benaderen dan een zelfsturende autonome leerling. Het bestuderen waard!

Eén antwoord op “Hoogbegaafde kinderen: 6 profielen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *