Hangjongeren bij het Pumbo pleintje aan de Leenmanstraat

Hangjongeren

Het leed dat hangjongeren heet, het is hier bij ons een probleem, vooral de troep wat ze mee brengen.
Toen wij hier kwamen wonen, waren wij vooral heel enthousiast over het mooie voetbalveld, basketbal/speelplein en de speeltuin voor ons huis. Heerlijk idee dat onze en de buurtkinderen hier heerlijk veilig kunnen spelen. Helaas kunnen wij hier het woordje heerlijk en veilig weglaten. Elk weekend zit het bij ons vol met jongeren, ik gok vanaf de 14/15 jaar tot ? Elk weekend ligt het weer vol met troep. Sigaretten, ballonnen (kom ik nog op terug) lachgas patronen, kapotte flessen drank.

Een tijd terug was de boom ‘versierd’ met wc papier.

Toen wijkbeheer dit kwam opruimen en aan een jongen vroeg of hij hier wat van wist wie dit gedaan kon hebben kreeg hij hier flink van langs, mijn vriend heeft ingegrepen, schokkend wat voor taalgebruik hierbij werd gebruikt van een jonge jongen.

Elke maandag komt de wijkbeheer hier weer opruimen maar er blijven nog genoeg stukken kapot glas liggen.

Met de vakantie in zicht, houden ik en de buurtbewoners onze harten weer vast.

Wat ook een probleem is, zijn de geplande gevechten die hier georganiseerd werden door de leerlingen van scholen om ons heen, in één keer staat het speelplein vol met kinderen en gaat het hier flink los, kleine kinderen die hier aan het spelen zijn, zijn dan ook flink overstuur. Politie doet hier niks aan, we hebben meerdere keren politie hiervoor gebeld, buurtbewoners hebben politie gebeld maar geen resultaat. Vervolgens horen we dat we moeten blijven melden, wat heeft dit voor zin als hier nog nooit iets mee gedaan is? Ondertussen loopt de frustratie steeds verder op. Wij blijven hier zitten met rotzooi van een ander. Dan heb ik het nog niet gehad over hun taalgebruik. Er zijn hier kinderen in de straat die hier met angst spelen of naar huis gaan als er weer ‘gechilld’ word.

Nu het onderwerp ballonnen een zogenaamd onschuldig partydrug, het word steeds meer en meer gebruikt onder de jongeren tegenwoordig. Je kan het kopen in café’s en dit ook makkelijk thuis of op straat doen. Met een slagroom spuit, slagroom patronen en ballonnen heb jij je eigen partydrug waardoor je een korte periode high kan zijn.

Risico’s, enkele voorbeelden:

  • Bij chronisch gebruik van lachgas treedt een tekort aan vitamine B12 op. Dit kan tot neurologische stoornissen leiden. Deze effecten zijn (deels) omkeerbaar.
  • Lachgas uit slagroompatronen is lachgas wat niet bedoeld is voor menselijke consumptie. Het is nog onduidelijk of dit eventueel extra risico’s met zich meebrengt t.o.v. het veel beter onderzochte medisch lachgas. Vooralsnog zijn daar trouwens geen concrete aanwijzingen voor.

Bron: https://www.drugsinfoteam.nl/drugsinfo/lachgas/lachgas-risico

Schijnend, Ronden, Kleur, Heldere, Decoratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *