Filmpje: waarom behalen zoveel hoogbegaafden geen diploma?

In mijn zoektocht naar informatie over hoogbegaafdheid heb ik enorm veel gestruind op het internet. Ik ben lid geworden van Facebookgroepen, waar ik veel vragen gesteld heb en veel heb meegelezen. Wat mij duidelijk is geworden, is dat hoogbegaafden niet per se gelukkig zijn of goed slagen in het leven. Vaak wordt hoogbegaafdheid als een zegen gezien, vooral door buitenstaanders. Soms kunnen hoogbegaafden hun gaven ook daadwerkelijk ten volle inzetten. Maar vaak hebben ze daar extra begeleiding bij nodig. De arts van het consultatiebureau die me er op wees dat ik me maar eens in moest lezen op hoogbegaafdheid, vertelde me dat hoogbegaafde kinderen vaak evenveel begeleiding nodig hebben als zwakbegaafde kinderen.

Ook Youtube is een bron van informatie. Daar heb ik dit filmpje  (‘Waarom behalen zo veel hoogbegaafden geen diploma?’) gevonden, van Tessa Kieboom. Tessa Kieboom wordt gezien als één van dé experts op het gebied van hoogbegaafdheid.

In dit filmpje spreekt mij vooral het voorbeeld van het peutertje dat voor het eerst naar school gaat aan. Doordat mijn kinderen in die leeftijd zitten, denk ik. Overigens gaan in België de kinderen met 2,5 jaar al naar school.

Graag deel ik de link naar deze toespraak. Misschien helpt het jullie ook verder in de zoektocht… Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *