Buitengewoon Nuchter Feestavond voor ouders in NOP


Evenementgegevens


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/05/2019
19:30 - 22:00

Categorieën Geen Categorieën


AANMELDEN KAN VIA HET AANMELDFORMULIER OP DE HOMEPAGE

Wie of wat is Buitengewoon Nuchter?

Buitengewoon Nuchter is een samenwerkingsverband tussen Tactus, Carrefour, ZonL, en GGD. We willen graag in gesprek komen met ouders en jongeren uit Noordoostpolder en op een ludieke manier voorlichting, informatie en advies geven over uitgaan, middelengebruik, 18NIX, afspraken maken,en het puberbrein. Vorig jaar hebben we daarom een magazine uitgegeven ( https://issuu.com/carrefour38/docs/24_pag.glossy_bgn-low ) En dit jaar organiseren we een feestavond voor ouders in gebouw De Buren.

De feestavond

Veel jongeren krijgen in hun omgeving te maken met alcohol. Op deze avond krijgt u inzicht in de leefwereld van jongeren en de invloed van groepsdruk.

Naast informatie over de gevaren van alcohol willen veel ouders vooral weten: Hoe pak ik dat nu thuis aan met mijn kind? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflicten? Tijdens deze feestavond voor ouders krijg je inzicht en adviezen wat je als ouder kunt doen.

De avond wordt verzorgd door DNL (De Nieuwe Lichting). DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gesprek met je kind centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: “wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène. Daarnaast gaan we met ouders in gesprek. Waar loop je nog meer tegen aan? En bespreken de mogelijke oplossingen in dit soort situaties.

Een programma waarin u inzicht krijgt in uw rol als ouder, met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen!

Reacties van ouders
“Het ging echt over de praktijk en is daardoor herkenbaar.”
“Leerzaam, leuk dat het interactief is!”
“De interactie vond ik zeer positief. Hieruit blijkt dat de meeste ouders voor dezelfde dilemma’s staan.”

Na de theatervoorstelling hebben we in de pauze een Pubquiz en blijf gezellig zitten om tijdens de afterparty nog in gesprek te gaan met andere ouders van jongeren in de Noordoostpolder.

Wees welkom en neem ook je vriend, vriendin, buurman, buurvrouw etc. mee!

Groeten van het Buitengewoon Nuchter team,

Laurence Lacouture – Preventiewerker Tactus
Maria van der Zee – Jeugdverpleegkundige GGD
Mirjam Staman- Schoolmaatschappelijk werker ZonL
Greetje de Vries- Preventief Jeugdwerker Carrefour
Wytse Wierda- Jongerenwerker Carrefour