Loading...
Buitengewoon Nuchter 2018-03-22T18:18:54+00:00

Pubers opvoeden. Het is soms best wel ingewikkeld met die lijven vol hormonen en nog niet helemaal volgroeid brein. Als ouder moet je constant balanceren op de flinterdunne lijn tussen grenzen bewaken en je kind meer en meer loslaten. Zoals wanneer ze beginnen met uitgaan en in aanraking komen met alcohol en drugs.

De werkgroep Buitengewoon Nuchter verzorgt voorlichting over alcoholgebruik voor ouders van puberende kinderen. In de werkgroep zijn professionals van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Tactus verslavingszorg, GGD Flevoland en Stichting Carrefour verenigd.Ons doel is om gezamenlijk actie te ondernemen om het alcoholgebruik onder jongeren in de Noordoostpolder te voorkomen en/of te verminderen. Wij willen als werkgroep dit doen door de ouderbetrokkenheid ten aanzien van dit onderwerp te vergroten en de opvoedvaardigheden van ouders te versterken. Ouderbetrokkenheid is een belangrijk thema binnen dit project.

Samen organiseren we eens per jaar een ouderavond in en op twee festivals in de polder zijn we aanwezig om NIX18 ludiek onder de aandacht te brengen met bijvoorbeeld blaastesten en een alcoholvrije cocktailbar.

Want het opvoeden van pubers is dan misschien wel eens ingewikkeld: je bent niet de enige ouder die soms worstelt. En die wetenschap is vaak al een hele geruststelling.