Loading...
Jonge Mantelzorgers 2018-03-21T06:48:20+00:00

Jonge mantelzorgers

Eén op de vier jongeren in de gemeente Noordoostpolder maakt zich te druk. Er zijn 3600 jonge mantelzorgers in de Noordoostpolder! Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een situatie waar iemand anders zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld een moeder met kanker, een broertje met ADHD of een depressieve zus. Zij zorgen voor een ander en maken zich zorgen over de situatie.

Is er iemand langdurig ziek of gehandicapt bij jou thuis? Is je moeder misschien depressief, heb je een broer met het syndroom van Down of is je vader ernstig ziek, dan ben je mantelzorger. Opgroeien met zorg kan best zwaar zijn. Het kan zijn dat je extra taken en verantwoordelijkheden hebt. Soms heb je geen extra taken om te doen, maar wel de extra zorgen om de ander. Herken je jezelf of iemand anders in deze situatie dan kun je je aanmelden voor mantelzorgbijeenkomsten. Je gaat dan met leeftijdsgenoten leuke dingen doen, lekker ontspannen en krijgt even alle aandacht, zodat je je zorgen even opzij kunt zetten.

Voor elke leeftijdscategorie worden aansluitende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er twee groepen voor basisschoolleeftijd namelijk een groep van 7-9 jaar en een groep van 10-12 jaar. Ook voor de leeftijd tussen 12-18 jaar worden met behulp van vrijwilligers maandelijkse leuke activiteiten georganiseerd. Zowel de deelnemers als de ouder(s)/verzorger(s) waarderen deze bijeenkomsten.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u kijken op: www.carrefour.nu/jonge-mantelzorgers

Contact

Consulent (jonge) mantelzorg:
Gerdien Kramer
T: 06-83522236 / 0527-630000
E: gerdien.kramer@carrefour.nu

Activiteiten organisatie jonge mantelzorgers:
Lian Minnaard
T: 06-13825239 / 0527-630000
E: lian.minnaard@carrefour.nu