Gezond

Gezond&COO

Met de drukte van kinderen is het een kunst om een beetje vitaal en gezond te blijven. Soms loop je jezelf voorbij en zoek je een manier om weer op te laden. Als ouder heb je een belangrijke taak te vervullen. En soms is dat best ingewikkeld en kun je wel een luisterend oor of tips gebruiken.

Ouders uit de buurt herkennen dit. Mede-ouders uit de Noordoostpolder weten de beste stekjes om weer energie bij te tanken.

Mede-ouders zijn ervaringsdeskundigen, we leren het beste van elkaar. Deze kracht bundelen we hier.

Wie weet beter hoe je je hoofd boven water houdt?

Wie weet beter hoe je het beste je energie kan verdelen?

En wie weet beter waar je soms tegenaan kan lopen?

Ouders uit de buurt weten waar je het beste fruit kunt kopen, om weer die vitamineboost te krijgen die je nodig hebt. Ouders uit de buurt weten waar je het lekkerste ’s avonds nog een rondje kunt rennen, om je conditie op pijl te houden. Ouders uit de buurt weten waar je de fijnste hulp kunt krijgen, als je hierom vraagt.

,,Toen ik hier net kwam wonen, vertelde mijn buurvrouw dat er vlak buiten het dorp een supergoede fruitboer zat, waar ik echt eens heen moest gaan. Ik kom er sindsdien bijna wekelijks!”

Een goede ouder zit lekker in z’n vel.┬áDat heeft weer een wisselwerking op je energiehuishouding en hoe je in het leven staat. Dit merken je kinderen ook weer.

Onder deze rubriek kun je onder andere een kop vinden voor jonge mantelzorgers. Voor deze groep worden speciale activiteiten aangeboden.