De feestdagen komen er weer aan. De tijd van gezelligheid en lekker eten. Om een keer wat anders uit te proberen voor het ontbijt laat ik zien hoe je broodjes uit de oven met kaas en ei maakt!
Het beste broodje om hiervoor te gebruiken is een kadetje, maar een pistolet of kleine afbakbroodjes kun je ook prima gebruiken.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Doe eieren in een maatbeker en klop deze even zodat alles door elkaar zit. Je kan ook kruiden naar wens er doorheen kloppen.
Ik reken altijd 1 ei per kadetje.
Stap 3
Snij de een klein rondje uit de bovenkant van elk broodje.

de rondjes dienen als dekseltje
Stap 4
Maak de binnenkant van elk broodje leeg en hol. Dit kan je doen met een lepeltje maar met je vinger kan het ook.

het broodje is nu hol van binnen
Stap 5
Leg op de bodem van elk broodje een plakje kaas. Als extraatje kun je er ook een plakje ham er bij doen zodat je een ham en kaas bodem krijgt.
De bodem zorgt ervoor dat de ei niet in het broodje trekt.
Stap 6
Giet de ei uit de maatbeker in de broodjes en doe de uitgesneden rondjes weer terug op het broodje.

zo zien de broodjes er uit nadat de ei er in zit.
Stap 7
Doe de broodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang de broodjes precies in de oven moeten verschilt vaak per oven. Je kan het ei checken door met een satéprikker langs het gat te prikken, als deze schoon er uit komt is de ei gaar en de broodjes klaar.

het dekseltje zit er op en de broodjes zijn klaar voor de oven.
Na al deze stappen kan je gaan genieten van je heerlijke broodje!

de broodjes zijn klaar!
Wat ook lekker is tijdens de feestdagen zijn zelf gemaakte appelflappen. Kijk hier voor het recept.