Armbandjes maken tijdens Koffie&COO

Elke laatste donderdag van de maand is Koffie&COO te vinden op basisschool de Keerkring en O.B.S. de Carrousel in Emmeloord.

We zitten daar gezellig in de koffiekamer met een diverse groep ouders te praten en discussiëren  over onderwerpen die ons op dat moment bezig houden.

Op de Keerkring was de nieuwe lesmethode Lessen leren leven (levensbeschouwing) het onderwerp van discussie en op de Carrousel hebben we met ouders stilgestaan bij het overlijden van een leerling van de school.

Wat is het toch mooi om tijdens het drinken van een kop koffie samen de mooiste en diepste onderwerpen te bepraten. Het leert ons elkaar ook weer beter te begrijpen.

Praktisch als de ouders ingesteld zijn vonden ze het fijn om tijdens het koffie drinken bezig te zijn en het liefst voor de ander. We hebben daarom besloten om gezamenlijk armbandjes te gaan maken om door te verkopen. in een unanieme stemming is besloten om de opbrengst van de armbandjes te schenken aan het project Toekomstgids van Carrefour. Een project dat gidsen koppelt aan gezinnen in armoede in Noordoostpolder.

Hoe leuk zou het zijn om deze armbandjes op diverse locaties in Noordoostpolder samen met groepen ouders te maken en eventueel deze groepen ouders ook weer bij elkaar te brengen met als gezamenlijk doel het ondersteunen van gezinnen in armoede. Maar dat is misschien een droom van mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *