Loading...

Jonge mantelzorgers in het zonnetje

Op woensdag 6 juni mochten jonge mantelzorgers tussen de leeftijd 10-18 jaar zich uitleven in de keuken van het Scoutinggebouw te Emmeloord. Samen met drie koks werd er een culinair 3-gangendiner bereid voor hunzelf en hun ouders. De koks: Peter Kuijper (’t Voorhuys), Harry Willemsen (Prinsenhof) en Bernadette Kuiper (Prinsenhof) wist de kinderen flink in het zonnetje te zetten. Tijdens het bereiden van het 3-gangenmenu kregen de ouders een workshop van de mantelzorgconsulent van Stichting Carrefour. Een grote spetterende activiteit voor deze jonge mantelzorgers, omdat het de week van de jonge mantelzorg was. Het zijn kinderen die opgroeien in een situatie waarin iemand anders zorg nodig heeft. Ze moeten vaak zorg dragen voor een ander of veel huishoudelijke taken op zich nemen. Dit kind kan dan wel eens ‘vergeten’ worden. “Daarom een extra grote reden om een ‘spetterende’ activiteit te organiseren voor deze kinderen waardoor ze samen met hun ouders even mochten genieten”, aldus Lian Minnaard, organisator van jonge mantelzorg activiteiten in de Noordoostpolder. Na afloop kregen de kinderen een receptenboek mee naar huis zodat ze het thuis nog eens dunnetjes over kunnen doen. Eerder deze middag werd er voor de jongste groep (7-9 jaar) een bakworkshop georganiseerd, waarbij de zelfgebakken en versierde cupcakes geproefd konden worden. Al met al een meer dan geslaagde middag en avond. “Hele leuke avond, goed georganiseerd, een goede sfeer, lekker gegeten en interessante gesprekken gevoerd’’, aldus een ouder. Ook de kinderen zelf waren laaiend enthousiast: “heel leuk dat je zelf mag koken onder leiding van koks, erg gezellig, super leuk”.

Ben jij of ken jij ook een jonge mantelzorger (7-23 jaar) die graag bij de activiteiten aanwezig zou willen zijn. Neem dan snel een kijkje op http://www.carrefour.nu/jonge-mantelzorgers of stuur een mailtje naar lian.minnaard@carrefour.nu

By | 2018-06-11T13:37:30+00:00 juni 11th, 2018|Activiteiten van JM|0 Comments

About the Author:

Mijn naam is Lian Minnaard, 23 jaar oud en werkzaam als beweegcoach bij Carrefour. Binnen mijn takenpakket valt onder andere het organiseren van activiteiten voor jonge mantelzorgers. Heb je vragen of ken jij een jonge mantelzorger die graag zou willen aansluiten? Neem gerust een kijken op http://www.carrefour.nu/jonge-mantelzorgers voor meer informatie!

Leave A Comment